fbpx
Сьогодні
12:44 17 Гру 2019

Верховна Рада визнала "Пласт" та скаутський рух

Фото Reuters

Верховна Рада прийняла закон "Про визнання пластового руху та особливості державної підтримки пластового, скаутського руху".

Відомо з засідання парламенту 17 грудня.

"За" проголосували 316 народних депутатів. Законопроект №0976 було доопрацьовано після того, як президент Володимир Зеленський повернув його зі своїми пропозиціями.

За словами представника президента у Верховній Раді першого віцеспікера Руслана Стефанчука, в новій редакції документ не створює привілеї для організації "Пласт".

Згідно з документом, Пластовий напрямок визнається одним з основних у позашкільній освіті.

Забороняється втручання органів державної влади і місцевого самоврядування, їх службових і посадових осіб у діяльність скаутських громадських об'єднань, крім випадків, передбачених Конституцією і законами. Також передбачена матеріальна, фінансова, інформаційна, консультаційна підтримка діяльності пластових, скаутських громадських об'єднань органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Під час затвердження державного і місцевих бюджетів можуть передбачатися витрати на підтримку програм, проєктів, спрямованих на досягнення пластової, скаутської освітньої (навчальної) програми.

Крім того, забороняється зміна цільового призначення об'єктів інфраструктури, наданих місцевими органами держвлади в користування пластовим, скаутським організаціям, без згоди Міністерства культури, молоді і спорту, якщо така зміна припинить використання зазначених об'єктів для неформальної й інформальної освіти дітей і молоді.

4 вересня Зеленський повернув Верховній Раді ухвалений закон про державне визнання й підтримку національної скаутської організації "Пласт".

Пласт – це національна скаутська молодіжна організація. Метою Пласту є сприяти всебічному патріотичному вихованню і самовихованню української молоді на засадах християнської моралі.

Нагадаємо, що сьогодні під Радою на мітингу сталися сутички, застосували зеленку та сльозогінний газ.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: