fbpx
Сьогодні
15:08 17 Гру 2019

Вбивство трирічного сина Соболєва: знайшли організатора злочину

Прокуратура Києва погодила повідомлення про підозру 25-річному уродженцю Росії в організації нападу на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва, в результаті якого загинув 3-річний син депутата.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

"Причетним до організації злочину слідство вважає 25-річного уродженця Російської Федерації, який залучив у якості виконавця 20-річного колишнього бійця АТО, що мав досвід участі у бойових діях, у тому числі у якості снайпера, та з яким він познайомився в зоні проведення ООС на території Донецької області.

Під час особистої зустрічі, яка відбулася в одному з ТРЦ столиці, чоловік запропонував виконавцю вчинити вбивство депутата за грошову винагороду у розмірі 40 тис. доларів США, на що останній погодився".

Прокуратура повідомляє, що організатор надав снайперу інформацію про Соболєва: "спосіб його життя, адреси проживання, роботи тощо, а також забезпечив його вогнепальною зброєю, транспортним засобом та профінансував інші витрати, у тому числі оренду гаража для зберігання знаряддя вбивства".

Інструкції організатор надсилав виконавцю у Telegram, а сам напередодні вчинення злочину виїхав за межі України для забезпечення алібі.

Прокуратура погодила підозру 25-річному чоловіку в організації вбивства на замовлення за ч. 2 ст. 15, п.11,12 ч.2 ст.115 КК України.

Правоохоронці вирішують питання щодо оголошення його у міжнародний розшук.

Наразі триває робота щодо встановлення замовника злочину.

Передісторія: Ввечері 1 грудня у центрі Києва внаслідок обстрілу автомобіля "Range Rover" загинула трирічна дитина. Поліція ввела спеціальну операцію для розшуку зловмисника. Водієм Range Rover виявився депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв, загинув його син Олександр Соболєв 2016 року народження.

2 грудня Національна поліція затримала підозрюваних у вбивстві трирічної дитини.

Нагадаємо, що 4 грудня суд відправив під арешт ймовірного вбивцю хлопчика.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: