fbpx
Сьогодні
23:15 17 Гру 2019

Вбивство Шеремета: поліція жорстко відповіла критикам експертиз

Інформація про невідповідність експертиз у справі убивства журналіста Павла Шеремета не відповідає дійсності.

Про це повідомляє пресс-служба Національної поліції.

Як зазначається, слідство наголошує на недопущенні викривлення та поширення недостовірних даних в інформпросторі.

"Відомості про ймовірну суперечливість результатів деяких експертиз з'явилися напередодні у ЗМІ. У свою чергу слідство наголошує на недопущенні викривлення та поширення недостовірних даних в інформпросторі", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що експерт із Великобританії Іван Бірч ще до призначення експертизи визначав, чи придатне для дослідження відео, яке було вилучено із камер спостереження на місці вибуху авто Шеремета. Для проведення цього аналізу йому надали обмежений фрагмент відео. Проглянувши його, Бірч попередньо припустив, що всі зображені жінки на відео можуть бути однією і тією ж особою.

"Однак коли слідчі отримали достатню кількість відеозаписів із кількох камер, на яких були зафіксовані ймовірні організатори та виконавці злочину, призначили необхідні експертизи. Проводили їх фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, які офіційно залучили до досліджень Івана Бірча. У цих офіційних висновках експерти вказують на те, що на записах фігурували різні жінки. Ці результати досліджень долучені до матеріалів кримінального провадження та стали частиною доказової бази", – йдеться у повідомленні.

У поліції закликали не викривляти озвучену раніше офіційну інформацію щодо розслідування.

Нагадаємо, що суд взяв сержанта Антоненка під варту на 2 місяці.

Зараз він перебуває в ізоляторі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: