fbpx
Сьогодні
09:35 17 Гру 2019

Україна зможе відмовитися від кредитування МВФ через 3 роки, - міністр фінансів

Україна зможе відмовитися від необхідності в нових програмах Міжнародного валютного фонду  після завершення нової трирічної програми, вважає міністр фінансів Оксана Маркарова.

"Ця програма на три роки – ми її всередині називаємо "остання програма", з якої ми не вийдемо на половині шляху, а завершимо. І продовжимо наше співробітництво з Фондом як країна, яка не потребує нового кредитування", – сказала Макарова в ефірі "Свободи слова".

Міністр фінансів підкреслила, що в економіки країни через три роки є всі шанси стати самодостатньою. "Україна має реально всі шанси цього разу через три роки стати абсолютно самодостатньою. Якщо подивитися на 2019-2021 роки, то на них припадають піки виплат і обслуговування боргів, частина з яких були накопичені раніше. Ми зробили роботу над помилками: що не так з боргом … а на сьогодні ми різко скорочуємо борг до ВВП, а з іншого боку – робимо все для зростання економіки", – пояснила Маркарова.

"Ці два паралельні процеси дозволять через 2-3 роки побачити абсолютно іншу економіку", – вважає міністр фінансів.

Раніше в ході телефонної розмови президент України Володимир Зеленський і директор-розпорядник МВФ Георгієва обговорили умови нової програми співпраці з Фондом. Угода про нову програму співпраці ще підлягає затвердженню керівництвом Фонду та виконавчою радою, проте в МВФ заявили про досягнення договору щодо трирічної угоди сумою 4 млрд SDR (близько $ 5,5 млрд) в рамках механізму розширеного фінансування.

Раніше повідомлялося, що МВФ висунув 3 умови співпраці з Україною.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: