fbpx
Сьогодні
09:55 17 Гру 2019

Фігурант у справі Шеремета сержант Антоненко перебуває в ізоляторі

Сержант Сил спеціальних операцій, музикант Андрій Антоненко (Riffmaster), який є фігурантом справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Про це пише "Радіо Свобода" з посиланням на пресслужбу Командування ССО.

Речник ССО Олексій Никифоров зазначив, що сторону захисту представляє серед інших адвокат Станіслав Кулик, дата апеляції наразі невідома.

Підполковник Никифоров розповів, що Командування Сил спецоперацій клопотало перед судом про пом'якшення запобіжного заходу для Андрія Антоненка та його переведення під домашній арешт.

Скерований до суду відповідний документ було ухвалено на загальних зборах керівного складу ССО, які відбулися за участю командирів усіх військових частин в структурі Сил.

За словами Никифорова, командування "готове усіляко сприяти розслідуванню" і розраховує на неупереджене об'єктивне слідство, але від часу взяття Антоненка під варту (з 14 грудня) жодних запитів від органів слідства до командування ССО не надходило.

Військовий контракт із Силами спеціальних операцій Андрій Антоненко уклав у 2017 році. У пресслужбі зазначають, що в складі ССО він не обіймав посад, які передбачали виконання бойових завдань у зоні проведення АТО/ООС.

Никифоров: "Перебування Антоненка в зоні проведення АТО/ООС було пов'язано з його діяльністю музиканта, внутрішніми комунікаціями – у тому числі із підрозділами, які перебувають "на нулі". Головна його функція – іміджево-рекрутингова".

17 грудня у Харкові заплановано концерт на підтримку Андрія Антоненка, повідомив у Facebook товариш Ріффмайстра музикант Сашко Положинський. У виступі візьмуть участь Сергій Жадан, гурти "Лінія Маннергейма", "Папа Карло", інші виконавці.

Про готовність надати правову допомогу фігурантам справи про вбивство журналіста Шеремета, "не даючи оцінку справи по суті", повідомила міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда.

Вона заявила, що обвинувачених Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко, Яну Дугарь, Влада та Інну Грищенків знає особисто, і "всі вони – визнані авторитети у ветеранському та волонтерському русі.

Нагадаємо, що суд взяв сержанта Антоненка під варту на 2 місяці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: