fbpx
Сьогодні
15:28 17 Гру 2019

Екс-прокурор Кулик відсудив у Генпрокуратури 1 млн гривень

Окружний адміністративний суд Києва постановив виплатити колишньому прокурору Костянтину Кулику 1 мільйон 149 тисяч гривень невиплаченого заробітку.

Про це повідомляє прес-служба ОАСК.

Військового прокурора військової прокуратури сил антитерористичної операції Костянтина Кулика у квітні 2017 року було звільнено з військової служби у запас. У жовтні 2019 року він подав до суду на Генпрокуратуру щодо невиплаченого заробітку.

Суд повідомляє, що відділ роботи з кадрами у семиденний строк після отримання наказу про звільнення Кулика не направив до відповідного військового комісаріату примірник його особової справи з метою взяття останнього на військовий облік.

"Зокрема, судом встановлено, що розмір одноразової грошової допомоги в розмірі 50 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний календарний рік служби, який мав бути виплачений позивачу, становив 468 217, 80 грн.

А оскільки час затримки виплати ГПУ такої суми, станом на час прийняття судового рішення, складав 663 робочі дні, судом, на підставі вимог 117 КЗпП України було, в тому числі, зобов'язано відповідача виплатити Кулику К.Г. його середній заробіток за весь час затримки у розмірі 1 149 734, 82 грн".

Довідка: В листопаді 2019 року Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення з органів прокуратури скандального прокурора Костянтина Кулика. На початку грудня "УП" повідомила, що олігарх Ігор Коломойський намагається влаштувати Кулика на роботу в СБУ, аби той займався справами проти його конкурентів. Про це також повідомив колишній нардеп Сергій Лещенко.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: