fbpx
Сьогодні
11:24 16 Гру 2019

В Іспанії перервали футбольний матч через образи на адресу Романа Зозулі

Повернення українського футболіста Романа Зозулі на стадіон Вальекас закінчилося вчора ввечері скандалом – вболівальники стали викрикувати на адресу Зозулі образи.

Про це повідомляє видання ABC.es.

Так, поєдинок 20-го туру іспанської Сегунди (друга футбольна ліга) між командами "Райо Вальєкано" і "Альбасете" перервали через поведінку фанатів. Під час першого тайму вболівальники "Райо Вальєкано" почали скандувати різні гасла на його адресу – зокрема, "Зозуля – чортів нацист". Арбітр призупинив матч на кілька хвилин, а диктор оголосив, що гру перервуть, якщо скандування не припиниться.

Після перерви команда "Альбасете", за яку грає Зозуля, відмовилася виходити на поле. І в підсумку суддя матчу вирішив припинити зустріч.

Футбольна ліга Іспанії у своїй заяві підтримала рішення арбітра: "Ми продовжуємо працювати над викоріненням насильства, расизму і ксенофобії в іспанському професійному футболі".

Сам Роман Зозуля реагував на поведінку фанатів спокійно.

Варто зазначити, що такий конфлікт між Романом Зозулею і фанами "Райо Вальєкано" триває майже три роки. Фани "Райо Вальєкано" відомі своїми лівими поглядами, а Зозуля, на їхню думку, підтримує ультраправі організації в Україні.

Відомо, що футболіст збирав кошти для допомоги українським військовим в Донбасі, але він заперечує будь-які зв'язки з неонацистами. Але фанати "Райо Вальєкано" в це не вірять.

Президент Федерації футболу України виступив зі словами підтримки Роману Зозулі.

Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: