fbpx
Сьогодні
11:56 16 Гру 2019

Представники ОРДЛО зустрілися з депутатом ПАРЄ у Мінську: Україна проти таких зустрічей

Фото Reuters

У столиці Білорусі Мінську 15 грудня відбулася зустріч представників окупованих районів Донецької та Луганської областей і депутата німецького парламенту від праворадикальної партії "Альтернатива для Німеччини", депутата ПАРЄ Ульріха Йоме.

Про це пише "Радіо Свобода" з посиланням на БелаПАН.

Йоме: "Ми провели першу неформальну розмову тут, у Мінську. Я про цю розмову поінформував посла України. Ми, представники партії "Альтернатива для Німеччини", хотіли б виступити чесними посередниками і будемо інформувати і німецькі, і українські відомства про те, що відбулося і про плановані розмови".

Німецький депутат висловив сподівання, що у найближчі місяці завдяки таким зустрічам зможуть "зробити значні кроки в напрямку миру" на Донбасі.

Йоме розповів, що в Раді Європи він ініціював налагодження переговорів між так званими "ДНР" та "ЛНР" і Україною, а також просив дати можливість Донецьку і Луганську викласти в РЄ свою позицію.

Він також додав, що у переговорах між Німеччиною, Францією, Росією та Україною "відсутній дуже важливий учасник – окремі райони Донецької і Луганської областей".

Сайти бойовиків пишуть, що у зустрічі з німецьким депутатом взяли участь троє їхніх представників.

Зокрема, представник угруповання "ЛНР" на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську Владислав Дейнего висловився за прямий діалог між ОРДЛО і Києвом "на основі об'єктивного підходу, всіх обставин і за посередництва країн – гарантів "нормандського процесу".

Дейнего заявив, що білоруське МЗС було поінформоване про його переговори з німецьким депутатом.

Водночас посол України у Мінську Ігор Кизим заявив, що йому та посольству про цю зустріч ніхто не повідомив.

Разом з тим він додав, що Україна проти таких зустрічей, бо вони певною мірою легітимізують незаконні збройні формування, якими є так звані "ЛНР" та "ДНР".

Кизим наголосив, що усі переговори мають відбуватися в рамках Тристоронньої контактної групи, наступне засідання якої заплановано на 18 грудня.

У МЗС Білорусі заявили, що можливо, коментар про зустріч представників ОРДЛО з Йоме буде пізніше.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: