fbpx
Сьогодні
18:30 16 Гру 2019

Громадам Луганщини передадуть перші два мобільних ЦНАПи від ЄС та ООН

У Сєвєродонецьку 19 грудня відбудеться передача двох сучасних мобільних Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів) Біловодській та перспективній Кремінській ОТГ, організована в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) та фінансування Європейського Союзу.

Нові мобільні ЦНАПи розширять територію надання адміністративних послуг для населення двох громад Луганської області, а також сприятимуть продовженню імплементації реформи з децентралізації влади на сході України. Водночас, в межах програмних цілей Програми ООН із відновлення та розбудови миру, передбачено продовження процесів розвитку громад в питаннях створення інтегрованих систем надання адміністративних послуг, підтверджене урочистою передачею перших двох автомобілів, із запланованої серії мобільних ЦНАПів для сходу України.

Вартість двох машин разом із комп'ютерним обладнанням складає понад 110000 доларів США.

Усього для Луганщини передбачена закупівля 3 мобільних ЦНАПів для Луганської області за кошти Європейського Союзу та 5 мобільних ЦНАПів за кошти Уряду Канади.

Довідка. Мобільний ЦНАП – це транспортний засіб, в якому будуть надаватися адміністративні послуги, а також передбачені робочі місця для фахівців пенсійного фонду, юстиції, соціального захисту, тощо. Його головним завданням є наближення послуг до людей, які знаходяться на значній відстані від стаціонарних ЦНАПів та мешканців територій уздовж лінії зіткнення. Автомобіль має 2 робочих місця адміністраторів, обладнаних комп'ютерною технікою та програмним забезпеченням; 2 мобільних кейси – мобільний кейс-ЦНАП і кейс для енергоаудиту; відеоспостереження; GPS навігація; 3 види автономного опалення, вентиляцію, кондиціонер, 2 види штучного освітлення; дизель-генератор та туалетну кімнату з гарячою і холодною водою.

Раніше ПРООН підтвердили підтримку у відновленні, реформуванні й економічному зростанні України.

Нагадаємо, Німеччина дасть 1 млн євро для сприяння демократії в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: