fbpx
Сьогодні
16:29 16 Гру 2019

Ганебні образи на адресу футболіста Зозулі подібні до штампів російської пропаганди, - МЗС

Міністерство закордонних справ України засудило висловлювання іспанських вболівальників на адресу українського футболіста Романа Зозулі під час матчу між командами "Райо Вальєкано" і "Альбасете".

Про це свідчить заява на сайті МЗС.

"Ганебні образи з боку так званих вболівальників є не лише надуманими та безпідставними, а й співзвучними зі штампами російської пропаганди. Любити свою країну та перейматися її долею — природна риса свідомого громадянина в цивілізованому світі", — йдеться у заяві.

У відомстві висловили підтримку українському футболісту ФК "Альбасете" Зозулі й закликали владу Іспанії та керівництво Королівської іспанської футбольної федерації належним чином відреагувати на інцидент.

"Віримо, що футбол, як універсальна мова для фанатів по всьому світу, залишатиметься важливим інструментом зі зміцнення миру, терпимості та взаєморозуміння, об'єднуючи людей крізь кордони, культури й політичні системи", — додали в МЗС.

Раніше повідомлялося, що 15 грудня матч другого дивізіону чемпіонату Іспанії між "Райо Вальєкано" і "Альбасете" відклали через образи вболівальників на адресу нападника "Альбасете",  українця Романа Зозулі. Наприкінці першого тайму вболівальники "Райо" почали викрикувати образи на адресу українця, зокрема кричали "Зозуля — нацист". Через це гравці "Альбасете" відмовилися виходити на другий тайм.

Президент іспанського клубу "Райо Вальєкано" Рауль Мартін Преса підтримав Романа Зозулю після образ уболівальників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: