fbpx
Сьогодні
15:56 15 Гру 2019

ЗНО з математики буде обов’язковим, - міністр освіти

Міністр освіти Анна Новосад заявила, що з 2021 року Зовнішнє незалежне оцінювання з математики стане обов'язковим.

В інтерв'ю РБК-Україна  вона сказала, що ЗНО з математики зроблять обов'язковим через проблеми з математичними знаннями в учнів.

«У 2020 році змін не буде, а з 2021-го ЗНО з математики стане обов'язковим. Воно буде дворівневим, але не потрібно цього лякатися. Нам потрібно усвідомити, що проблема є у математичних знаннях», — зазначила міністр.

За словами Новосад, це повинно стати результатом зміни змісту освіти і методик викладання.

«Ми повинні в цілому подолати страх дітей перед математикою — це повинно стати результатом зміни змісту освіти і методик викладання. Тому що діти, коли вони щось не розуміють, спочатку цього бояться, а потім ненавидять. І потім це супроводжує все життя. Насправді через нормальні методики викладання, нормальний вміст програми, дуже важливо цей страх перед предметом побороти. І дати дітям впевненість в собі», — додала вона.

Нагадаємо, згідно з міжнародним рейтингом якості освіти PISA-2018, проведеним Організацією економічного співробітництва та розвитку, українські школярі за рівнем знань опинилися приблизно в середині списку з 79 країн-учасниць.

Найбільші проблеми у України виявилися з математикою: 36% школярів не здатні провести елементарні математичні розрахунки. Поріг базового рівня знань з математики подолали всього 64% українських учнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: