fbpx
Сьогодні
09:24 15 Гру 2019

У "Слузі народу" прокоментували слова Путіна про різанину "як у Сребрениці"

Фото Reuters

Немає ніяких передумов для розгортання на Донбасі таких трагічних подій, які відбулися в 1995 році в колишній Югославії, вважає глава "Слуги народу".

При деокупацію Донбасу від гібридних військ РФ там не буде ніякої "Сребрениці", як лякав після паризького саміту в нормандському форматі президент Росії Володимир Путін.

Про це заявив глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, передає ЛІГА.net.

За його словами, говорячи про Сребрениці, потрібно чітко зазначати, що причина різанини в 1995 році в колишній Югославії – в етнорелігійних факторах.

"У нас же в Україні один народ – український. Він говорить на різних мовах і діалектах, але це один український народ. У більшості (випадків) це одна віра або її відсутність. Ми чітко знаємо, ким ця ситуація інспірована, як вона виникла на Донбасі, і тому тут не може бути таких порівнянь", – підкреслив Корнієнко.

Довідка. Різанина в Сребрениці – масове вбивство більше 8000 мусульманських чоловіків і хлопчиків в однойменному місті в Боснії і Герцеговині солдатами Армії Республіки Сербської, якій на той момент командував Ратко Младич. На РБ ООН хотіли визнати трагедію геноцидом, але резолюцію ветувати Росія.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив, що на Донбасі може статися "різанина як в Сребрениці", якщо Україна передадуть контроль над кордоном з РФ до прийняття закону про амністію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: