fbpx
Сьогодні
22:08 15 Гру 2019

У Конгресі США виступили за найшвидшу зустріч Трампа та Зеленського

Фото Reuters

Голова підкомітету Палати представників Конгресу США з питань Європи, Євразії, енергетики та навколишнього середовища Білл Кітінг виступив за найшвидшу зустріч президента Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського.

Про це він сказав в інтерв'ю Голосу Америки.

Він вважає, що було б краще, якби президент Трамп зустрівся з Зеленським, ніж з очільником МЗС РФ Сергієм Лавровим. І найкраще – через кілька годин після переговорів у нормандському форматі в Парижі.

"Ця зустріч зацікавила мене тому, що вона відбулася через кілька годин після переговорів у нормандському форматі в Парижі, а також своїм форматом – зазвичай зустрічаються іноземний міністр та держсекретар, але тут до них приєднався президент. Цей збіг викликає занепокоєння – ми в Конгресі хотіли б продемонструвати світу, що Сенат та Палата представників, республіканці й демократи, виявляють велику зацікавленість у підтримці України. Це важливо для нашої безпеки, для наших союзників, для демократії в Україні. Я б вважав за краще, щоб така зустріч відбулася з президентом Зеленським", – заявив Кітінг.

Нагадаємо, що Зеленський розповів, коли закінчиться війна в Україні.

Раніше Зеленський назвав чіткі строки, коли закінчиться епоха бідності.

Крім того, Зеленський окреслив свою позицію щодо газового питання з Росією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: