fbpx
Сьогодні
15:13 15 Гру 2019

Сурков спрогнозував загострення на Донбасі та заявив, що не бачить різниці між Зеленським і Порошенком

Фото РИА Новости

Помічник президента Росії Владислав Сурков відвідав п'ятий з'їзд організації "Союз добровольців Донбасу" який відбувся в суботу в Москві.

Про це повідомляється на сайті організації, передають "Новости Донбасса".

Відзначається, що Сурков взяв участь в закритій частині заходу. За інформацією Telagram-каналу Wargonzo, за закритими для журналістів дверима присутніх запевнили, що ніхто "зливати Донбас" не збирається, а в разі загострення ситуації "потенціал добровольчого руху Росії готовий бути задіяний в максимально короткі терміни в необхідних для фронту обсягах".

У кулуарах з'їзду, коментуючи підсумки "нормандського саміту" помічник президента РФ заявив, що не бачить серйозної різниці між командами Порошенка і Зеленського.

Глава СДД і колишній "прем'єр-міністр" при угрупованню "ДНР" Олександр Бородай сказав присутнім, що "і Росія, і Руський мир – потребують захисту і оборони на самих різних рубежах". Також він висловив упевненість, що війна на Донбасі повернеться в активну фазу.

Відзначається, що всього в з'їзді взяли участь понад 500 делегатів з регіонів Росії, а також з ОРДЛО.

Раніше повідомлялося, що Зеленський відчув, що Україна може домовлятися з Росією.

Також Зеленський оцінив ймовірність зведення стіни на межі з окупованою територією Донбасу.

Нагадаємо, 9 грудня у Парижі пройшла зустріч Володимира Зеленського, Ангели Меркель, Еммануеля Макрона і Володимира Путіна в рамках нормандського формату.

За підсумками саміту було підписано спільне комюніке та оголошено про низку домовленостей. Частина з цих рішень делегована для затвердження на рівні ТКГ в Мінську.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: