fbpx
Сьогодні
18:30 15 Гру 2019

Судовий експерт із справи Шеремета фігурував у скандалі з прослуховуванням Труби

Судовий експерт Олександр Рувин, який заявив про достеменність доказів проти підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета, фігурував у скандалі із прослуховування голови ДБР Романа Труби.

Про це повідомляють "Букви".

Директор київського НДІ судових експертиз Олександр Рувин, який наполягає на достеменності доказів проти підозрюваних у справі про вбивство Павла Шеремета, раніше фігурував у прослуховуванні очільника ДБР Романа Труби, як поліграфолог, який "пише все, що хочеш".

В ефірі політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" Рувин заявив, що результати досліджень українських фахівців "не збігалися з тим, на які сподівалося слідство", тому звернулися до його відомства.

За словами Рувина, інститут, яким він керує, вже 100 років проводить портретні експертизи, і тільки в цьому році провів більше 20 експертиз по невербальній поведінці людини.

"Це психологічні особливості людини, тому що кожна людина ходить по-своєму, той руку піднімає по-своєму, той ногу ставить по-своєму. І тут не обов'язково було запрошувати людину з Великої Британії. З огляду на те, що у нас не збігалися наші результати з тим, на що сподівалося слідство, тому що ми не підтверджували ні Грищенка, ні Кияна, про те, що вони в цей час перебували. Нам довелося запросити цього нашого фахівця, колегу з Великобританії", – сказав Рувин.

В одному із записів прослушки Труби з керівником Першого управління організації досудових розслідувань ДБР Олегом Корецьким від 3 вересня, чутно, як глава ДБР незадоволений, що його співробітник викликав на допит п'ятого президент Петра Порошенка не у тій справі:

"Ти довго думав, щоб його по землі викликати? У нас що, адекватних справ немає?"

В процесі діалогу Труба заявив, що може вирішити "всі проблеми з експертизами одним телефонним дзвінком Рувину".

"Експерт поліграфолог пише все, що скажеш, коли є воля з Офісу президента", – говорив Труба.

Зазначимо, що слідство вважає, що Кузьменко не лише підклала вибухівку під авто Шеремета, а й привела її в дію.

До цього в національній поліції назвали п'ятьох підозрюваних у справі щодо вбивства Шеремета.

Експертний аналіз фахівця з Британії підтвердив, що вбивці Шеремета – це Антоненко та Кузьменко.

Нагадаємо, суд взяв під варту на 2 місяці лікарку Кузьменко, підозрювану у вбивстві Шеремета.

Жінка розповіла, що 20-го липня 2016 року була на роботі та дізналася про вбивство Шеремета з новин. Вона зазначила, що наступного дня справді ходила на концерт гурту Андрія Антоненка — іншого підозрюваного у цій справі.

Пізніше суд взяв Антоненка під варту на 2 місяці.

Також суд помістив військову медсестру Яну Дугарь під цілодобовий домашній арешт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: