fbpx
Сьогодні
20:46 15 Гру 2019

Клімкін оцінив ймовірність того, що Зеленський шукає нових контактів з Трампом через лобістів

Фото Reuters

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін оцінив ймовірність заяви NYT про те, що союзники президента України Володимира Зеленського зустрілися з лобістами, які мають тісні зв'язки з адміністрацією Білого дому, в надії створити нові канали зв'язку.

Про це він написав у Twitter.

"НьюЙоркТаймс пише, що українська влада збирається використовувати американські лобістські компанії для покращення відносин зі США. Нагадайте мені хоч приклад, коли це спрацювало, я щось не пригадую", – пише він.

При цьому NYT зазначає, що Зеленський і його команда намагаються різними способами відновити себе в якості важливого союзника з предметним порядком денним, який заслуговує на увагу і підтримки Вашингтона. Українську сторону турбує питання військової допомоги з боку США і санкції проти "Північного потоку-2".

За даними видання, Зеленський все ще сильно залежить від американської допомоги. Він сигналізує про те, що він і його офіційні особи не будуть допомагати в процесі імпічменту Трампа.

Видання пише, що навіть візит Зеленського в Білий дім, якщо він відбудеться, ризикує стати не стільки тріумфом для Зеленського, скільки великим поклоном Трампу. Він міг би привести це як доказ того, що ніколи не пов'язував такий візит або американську військову допомогу Україні з розслідуваннями, які принесуть йому політичну вигоду.

Раніше Клімкін назвав нову мету Путіна в Україні.

Раніше Сенцов подякував Путіну і назвав його єдиним ворогом України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: