Новини

Канада збільшить військову присутність в Арктиці, – Трюдо

Канада планує посилити механізми оборони та швидкого реагування в Арктиці, у тому числі відновити радіолокаційні системи часів "холодної війни".

Про це йдеться у мандаті, переданому прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо міністру оборони Харджиту Саджану, повідомляє Укрінформ.

"Вам належить працювати… над розробкою кращих методів стеження (у тому числі відновлення Північної системи попередження), оборони й можливостей швидкого реагування на Півночі та на морських і повітряних підходах до Канади заради посилення континентальної оборони, захисту прав й суверенітету країни, а також демонстрації світового лідерства у сфері навігації в арктичних водах", – зазначається у документі, текст якого є у розпорядженні агентства.

Трюдо також дав Саджану настанову оновити судна військово-морського флоту та визначитися із наступним поколінням бойового винищувача, який має надійти на озброєння ВПС за кілька років.

"Вам слід підтримувати великий внесок Канади до НАТО та працювати зі США над модернізацією Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (НОРАД), аби воно відповідало чинним та майбутнім викликам", – додав глава уряду.

Північна система попередження – це спільна канадсько-американська система радіолокаційних станцій на півночі Канади, а також на Алясці, Фарерських островах, у Гренландії та Ісландії. Вона була створена під час "холодної війни" для раннього виявлення наступу радянських бомбардувальників і сухопутного вторгнення. Система була введена в експлуатацію наприкінці 1980-х років, але відтоді прийшла у занепад.

Нагадаємо, що Канада буде захищати Україну.

Свіжі дописи

  • Новини

В аеропорту Кишинева молдовські спецслужби затримали помічника Джемілєва

В аеропорту Кишинева молдовські спецслужби під час проходження прикордонного контролю затримали Ерола Велієва — помічника… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Російські окупанти знову атакували Харків: влучили по цивільній інфраструктурі, є поранені

російські війська вдень 4 травня вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова. Є постраждалі. Про це повідомили… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Заяви Президента Франції про відправлення військ в Україну лише підвищують напруженість, – міністр оборони Італії

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що італійські військові за жодних умов не можуть бути… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

МВС росії оголосило у розшук Президента Зеленського

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосила у розшук Президента України Володимира Зеленського. своєю чергою, в Офісі… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Благодатний вогонь зійшов у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі

Благодатний вогонь зійшов у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі. Церемонію щорічно у Велику Суботу перед… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Британська розвідка вважає, що через збільшення росією атак на її армію чекає зростання втрат

У найближчі два місяці втрати російської армії будуть більшими через їхні наступальні операції. Про це… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.