fbpx
Сьогодні
09:06 15 Гру 2019

Доповідь ПРООН: жінки в Україні досі наражаються на дискримінацію на ринку праці

Хоча за Індексом гендерної рівності в регіоні загалом відзначається найнижча нерівність між чоловіками та жінками, жінки досі наражаються на дискримінацію на ринку праці.

Про це йдеться у Доповіді ПРООН про стан людського розвитку за 2019 рік.

До того ж спостерігається негативна реакція на явний прогрес у встановленні гендерного балансу. Новий «індекс соціальних норм» у Доповіді вказує на те, що в половині оцінених країн по всьому світу збільшилися прояви гендерних упереджень.

У зоні ризику перебувають також молоді працівники, мігранти, тривалий час безробітні особи, люди з інвалідністю, історично маргіналізовані спільноти та мешканці сільської й віддаленої місцевості.

Отож надзвичайно важливою є політика, спрямована на вирішення системних проблем, базових соціальних норм і структур влади, зазначається в Доповіді. Так, ключовою є політика врівноваження розподілу допомоги з догляду, особливо за дітьми, адже основний розрив між заробітками чоловіків і жінок упродовж їхнього життя формується до 40 років.

У Доповіді про стан людського розвитку (ДСЛР) за 2019 рік під назвою «За межами доходів, за межами середніх показників, за межами сьогодення: нерівність людського розвитку в 21 столітті» представлено нові підходи до вимірювання прогресу, що виходить за межі аспектів економічного зростання.

Нагадаємо, Україна опинилася посередині рейтингу в Доповіді ПРООН про стан людського розвитку за 2019 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: