fbpx
Сьогодні
23:17 14 Гру 2019

Вчені виявили предка сучасних пінгвінів

Палеонтологи виявили на острові Чагос, який розташовується в 650 кілометрах на південний схід від Нової Зеландії, останки предка сучасних пінгвінів.

Птах мешкав у цьому регіоні приблизно 62-60 мільйонів років тому, повідомляє "Популярная механика".

Наголошується, що в той час клімат на Землі був теплішим, Антарктида ще не замерзла, а Чагос оточував теплий океан. На даний момент середня температура на острові влітку становить 14 градусів тепла. Пінгвіни, які жили тоді на островах, уже не вміли літати, але добре плавали.

Дослідники назвали птаха Kupoupou stilwelli. На мові мориори, корінних жителів архіпелагу Чагос, kupoupou означає "птах, що пірнає". Зріст птиці досягав приблизно метра, а анатомічно вона була схожа на сучасних пінгвінів. Ровесників купопу дослідники знаходили і раніше, але у всіх них були серйозні відмінності від сучасних птахів.

За словами вчених, знахідка свідчить про те, що пінгвіни та інші птахи швидко еволюціонували на початку палеогену, займаючи екологічні ніші, які залишилися порожніми після вимирання великих плазунів в кінці крейдяного періоду.

Ймовірно, предки пінгвінів відокремилися від своїх родичів, альбатросів і буревісників, ще в кінці крейдяного періоду, але стверджувати це з упевненістю зараз не можна, це стане ясним у випадку виявлення ранніх предків пингвіноподібних, що жили в крейдяному періоді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: