fbpx
Сьогодні
20:26 14 Гру 2019

У Вашингтоні визначилися з новим послом України в США, - ЗМІ

Фото Reuters

Оточення американського лідера Дональда Трампа підштовхує його до затвердження новим послом України в США українського екс-дипломата Андрія Теліженка.

Про це йдеться в статті видання The New York Times.

Журналісти зазначають, що Президент України Володимир Зеленський, як і раніше, потребує підтримки з боку адміністрації Трампа. Крім того, Зеленський протягом останніх місяців пропонував кандидатів на пост "нового посла і найманих лобістів, щоб побудувати кращі зв'язки".

Держдепартамент, за інформацією журналістів, вже затвердив кандидатуру Єльченка — ще кілька тижнів тому, але "українці почали турбуватися, чекаючи, що Білий Дім зробить це".

Джерела серед українських чиновників повідомили The New York Times, що офіційну заяву про призначення може бути оприлюднено протягом тижня — з досить тривалою затримкою. При цьому деякі зі співрозмовників журналістів пов'язують таку затримку з тим, що союзники Трампа "тихо підштовхують" президента до схвалення на цей пост колишнього співробітника посольства України в США Андрія Теліженка.

За інформацією журналістів, Теліженко отримав активну підтримку прихильників Трампа, заявивши, що колишній американський посол в Києві та інші українські чиновники працювали над тим, щоб підірвати його кампанію в 2016 році. Зокрема, останніми місяцями Теліженко активно допомагав Джуліані просувати ідею про українське втручання в американські вибори.

Нагадаємо, Зеркаль відповіла, чому в США досі не призначений посол України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: