fbpx
Сьогодні
20:50 14 Гру 2019

"Рух опору капітуляції" висунув українській владі гучні звинувачення

Фото Reuters

"Рух опору капітуляції" заявив, що влада використовує справу про вбивство журналіста Павла Шеремета для дискредитації волонтерів та ветеранів.

Про це йдеться в заяві "Руху опору капітуляції", повідомляє "Новинарня".

"Затримання ветеранів війни з Росією та волонтерів за звинуваченням у вбивстві журналіста Павла Шеремета є надзвичайно чутливим питанням в реаліях гібридної агресії Росії. Складається враження, що маємо справу з політичним використанням справи Шеремета, щоб дискредитувати добровольчий та волонтерський рух, а також збити хвилю протестів, які тривають в Україні проти капітуляції", – йдеться у заяві.

У "Русі опору капітуляції" назвали неприйнятними заяви президента України Володимира Зеленського на спільному брифінгу з керівництвом МВС та ГПУ щодо "затримання убивць".

"Хочемо нагадати пану президенту, що в Україні існує презумпція невинуватості, і допоки немає рішення суду, жодна людина не може називатись злочинцем. Розцінюємо подібну заяву як пряме втручання глави держави в роботу правоохоронних органів та прихований тиск на судову гілку влади", – заявили у РОК.

У "Русі опору капітуляції" наголосили, що влада не має жодного права політизувати цей процес та використовувати його задля дискредитації волонтерського та ветеранського руху.

"Вони – найкращі сини та дочки України, які завжди підставлять плече і будуть тією опорою, яка не зрадить країну в непрості часи опору російській агресії. Вони захищали Україну зі зброєю в руках і мають право на законний захист і справедливий суд", – йдеться у заяві.

До цього в національній поліції назвали п'ятьох підозрюваних у справі щодо вбивства Шеремета.

Експертний аналіз фахівця з Британії підтвердив, що вбивці Шеремета – це Антоненко та Кузьменко.

Нагадаємо, суд взяв під варту на 2 місяці лікарку Кузьменко, підозрювану у вбивстві Шеремета.

Пізніше суд взяв Антоненка під варту на 2 місяці.

Також суд помістив військову медсестру Яну Дугарь під цілодобовий домашній арешт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: