fbpx
Сьогодні
09:29 14 Гру 2019

Нацбанк буде оприлюднювати дані про зміну офіційного курсу валют швидше

Для простішого представлення та використання офіційний курс гривні буде розраховуватися не за сто, а за одну одиницю іноземної валюти

Тобто у форматі 1 долар США = 23,6885 грн (станом на 10 грудня 2019 року).

Відповідна постанова НБУ набирає чинності з 27 грудня 2019 року, повідомляє пресслужба регулятора.

Також НБУ публікуватиме щоденний офіційний курс гривні до усіх іноземних валют до 16:00, починаючи з 27 грудня 2019 року. Раніше так оперативно публікувався лише офіційний курс гривні до долара США, а курс до решти іноземних валют та банківських металів оприлюднювався до 18.00.

НБУ використовуватиме у якості крос-курсів котирування BFIX іноземних валют у торговельно-інформаційній системі Bloomberg. Зараз для цього використовуються дані з сайтів інших центральних банків, які оприлюднюються з певним лагом і не дають змогу публікувати офіційний курс гривні до усіх валют швидше.

Крім цього, НБУ формалізував принципи формування переліку валют, до яких розраховується офіційний курс гривні, та облікової ціни банківських металів. Зокрема, на щоденній основі офіційний курс гривні розраховуватиметься до валют, що входять до 1 групи Класифікатора іноземних валют, а також валют, емітентами яких є країни з ТОП-30 найбільших торгових партнерів України за попередній рік. Сьогодні таких валют – 35.

Офіційний курс до інших іноземних валют публікуватиметься щомісячно. На щоденній основі публікуватиметься облікова ціна банківських металів, які входять до 1 групи Класифікатора іноземних валют (наразі це золото, срібло, платина та паладій). Усі ці переліки оновлюватимуться щорічно з урахуванням змін в зовнішній торгівлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: