fbpx
Сьогодні
10:57 14 Гру 2019

Антоненко намагався сховати від слідчих міну, – Аваков

У підозрюваного в організації вбивства Павла Шеремета ветерана АТО Андрія Антоненка знайшли частину міни МОН-50.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера".

"Він написав людині, яка жила з ним в одній квартирі, – братові своєї дружини: "Терміново йди в квартиру і забери звідти цю зелену штуку". Поки слідчі стоять внизу біля під'їзду разом із ним – він пише. Брат його дружини забирає цю "зелену штуку" і виносить з квартири.

Ми відстежили, хто ця людина, яка винесла цю "зелену штуку", відстежили, куди вона її винесла. Ми мали три версії. Вночі були проведені несподівано два додаткові невідкладні обшуки у двох волонтерів, які мали комунікацію. Там нічого не знайшли. Третя адреса – ми знайшли цей предмет. Ця маленька зелена штука – міна МОН-50, яка знаходиться в напіврозібраному стані, із якої знята кришка, у якій вилучена частина тротилу. Це приблизно половина елементу того, з якого складалася бомба під підірваним Павлом Шереметом або під машиною в Косові", – сказав Аваков.

Міністр стверджує, що елементи аналогічної міни були виявлені на місці вибуху автомобіля Шеремета, а також використовувалися при замаху на вбивство у Косові Івано-Франківської області. У другому злочині поліція підозрює подружжя Грищенко.

Незадовго до заяви Авакова фотографії міни оприлюднили інтернет-видання "Українська правда" та "Лівий берег" з посиланням на "близьке до слідства джерело". Він повідомив журналістам, що цю міну правоохоронці виявили в офісі на нижньому поверсі будинку, в якому живе Антоненко. Боєприпас направили на експертизу. Зокрема, планується проведення експертизи ДНК і молекулярного аналізу.

До цього в національній поліції назвали п'ятьох підозрюваних у справі щодо вбивства Шеремета.

Експертний аналіз фахівця з Британії підтвердив, що вбивці Шеремета – це Антоненко та Кузьменко.

Нагадаємо, суд взяв під варту на 2 місяці лікарку Кузьменко, підозрювану у вбивстві Шеремета.

Пізніше суд взяв Антоненка під варту на 2 місяці.

Також суд помістив військову медсестру Яну Дугарь під цілодобовий домашній арешт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: