fbpx
Сьогодні
18:02 13 Гру 2019

Зі столичного бюджету на екологію виділили майже 1,5 мільярди гривень: на що підуть кошти

Фото kievzelenbud.com

Київрада погодила «екологічний» бюджет столиці на наступний рік. Це – 1,46 мільярди гривень, що на 200 мільйонів більше, ніж минулого року.

Про це заявив депутат Київради та голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий на своїй сторінці у Facebook.

«Завдяки цьому зможемо провести капітальний ремонт 120 парків та скверів», – уточнив депутат.

Ця частина видатків вартуватиме бюджету 388,65 млн грн, і включатиме капітальний ремонт парку «Синьоозерний», парку біля озера «Лебедине», парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина, парку навколо озера Жандарка та парку культури та відпочинку імені М. Рильського в Голосіївському районі.

Якщо ж говорити про капітальний ремонт елементів благоустрою зон відпочинку та розчистку водойм, то такі роботи обійдуться столиці у 107,357 млн грн. Тут капітально відремонтують зони відпочинку «Березняки», «Молодiжна», «Сонячна», проведуть капремонт гідротехнічних споруд та розчистку струмка Сирець тощо.

Будівництво, реконструкція парків та скверів, влаштування поливо-зрошувальних мереж вартуватимуть бюджету 324,174 млн грн. За ці кошти столиця будуватиме два парки – вздовж просп. генерала Ватутіна між просп. Маяковського та вул. Оноре де Бальзака у Деснянському районі (30 млн грн.) та «парк Почайна» в Оболонському районі (20 млн грн), а також буде здійснюватиме реконструкцію і облаштування Наводницький парку у Печерському районі, «Орлятко» у Солом'янському, «Нивки» та «Володимирська гірка» у Шевченківському районі тощо.

Реконструкція об'єктів благоустрою на водних об'єктах міста – 192,361 млн грн.

«Нова зона відпочинку з'явиться вздовж Русанівської протоки, де також планується будівництво берегоукріплюючих споруд. Додатково отримали кошти на реконструкцію Північно-Дарницького меліоканалу. Не забули і про річку Либідь. Проведемо реконструкцію гідротехнічних споруд з відновленням екологічного та санітарно-гігієнічного стану річки», – уточнив депутат.

На розробку Програми розвитку зеленої зони в бюджеті передбачено 2,75 млн грн, а на ліквідацію безхазяйних сміттєзвалищ – 2 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: