fbpx
Сьогодні
14:56 13 Гру 2019

Вбивство Шеремета: суд помістив військову медсестру Яну Дугарь під цілодобовий домашній арешт

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід військовослужбовиці Яні Дугарь, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Її відправили під цілодобовий домашній арешт.

За даними слідства, музикант і доброволець Андрій Антоненко, захопившись радикальними націоналістичними настроями, вирішив створити організоване збройне угруповання, щоб вчинити вбивство Павла Шеремета. Антоненко долучив до групи хірурга з Охматдиту Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь.

За версією слідства, Дугарь «проводила розвідку» біля будинку Шеремета та фотографувала на мобільний телефон камери спостереження довкола майбутнього місця злочину.

Захищали у суді Дугарь адвокати Віталій Коломієць і Микола Ореховський. Адвокати були проти закритого засідання.

Слідство вважає, що Дугарь нібито фотографувала відеокамери біля будинку Шеремета за кілька днів до вбивства. Поліція називає її "розвідницею".

Адвокати дівчини наполягали на тому, що з 16 червня до 13 липня 2019 року Дугарь не було в Україні, про що свідчать відмітки у її закордонному паспорті та авіаквитки. За словами адвоката, слідчі для фотоекспертизи використовували фото нібито Дугарь, яке зробили 11 липня 2019 року, але в цей час її не могли зафіксувати в Україні.

Також, адвокати заявили, що з 03.06.16 по 26.09.16 року перебувала на території військової частини військового госпіталю.

Дугарь затримали 12 грудня у Львові і привезли у Київ. Зі слів її адвоката, дівчина ночувала у автівці зі трьома слідчими. Сама Дугарь від коментарів утрималася.

Нардепи "Євросолідарності" Яна Зінкечич, Микола Величкович, Михайло Бондар та екснардепка Оксана Корчинська заявили про готовність взяти Дугарь на поруки.

На записах телефонних розмов, яке представило слідство 12 грудня, Дугарь розповідала знайомим про обшуки, які, на радість для дівчини, пройшли не за її місцем проживання, а за місцем прописки.

Довідка. Дугарь – 26-річна учасниця АТО з Дніпропетровської області. Вона навчалась на медичному факультеті у Полтаві. У 2015 році потрапила на службу через військкомат у Старому Самборі.

На фронті була медсестрою парашутно-десантного батальйону.

За участь у бойових діях Дугарь отримала декілька нагород, серед яких "За мужність" ІІІ ступеня та медаль "За оборону Авдіївки".

Нагадаємо, що у Збройних силах прокоментували підозру військового Антоненка у справі Шеремета.

Раніше, опублікували текст підозри Юлії Кузьменко у вбивстві Шеремета.

До цього в національній поліції назвали п'ятьох підозрюваних у справі щодо вбивства Шеремета.

Експертний аналіз фахівця з Британії підтвердив, що вбивці Шеремета – це Антоненко та Кузьменко.

А генеральний прокурор України Руслан Рябошапка наголосив, що у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета правоохоронці встановили тільки виконавців і потрібно також з'ясувати, хто був замовником злочину.

Раніше Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Пізніше стало відомо, що волонтерка Кузьменко мала спільних друзів та контакти з ймовірним вбивцею Шеремета.

Нагадаємо, що двох колишніх добровольців Владислава та Ірину Грищенків затримали за підозрою у підготовці вибуху і можуть пов'язати зі вбивством журналіста Павла Шеремета у 2016 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: