fbpx
Сьогодні
22:32 13 Гру 2019

В "Українській Правді" висловили сумніви, що волонтери могли організувати вбивство Шеремета без замовника

Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва заявила, що сумнівається у тому, що група волонтерів могла організувати вбивство журналіста Павла Шеремета, щоб дестабілізувати ситуацію в країні, не маючи замовника.

Про це вона сказала в ефірі на hromadske.

«Історія про те, що група волонтерів могла організувати вбивство відомого журналіста з метою дестабілізації ситуації в країні, не маючи замовника цього вбивства, є малоймовірною. Якщо говорити про Андрія Антоненка та Юлію Кузьменко, які є головними підозрюваними у цій справі, які ідентифіковані як люди, які клали вибухівки, то вони достатньо публічні люди. Вони не переховувались від органів досудового слідства. Вони вели публічний спосіб життя весь цей час», — зазначила журналістка.

Вона також нагадала, що підозрювана Кузьменко приходила підтримувати на судові засідання Інну Грищенко з позивним «Пума». Восени 2019-го року в Івано-Франківську та Києві арештували подружжя ексвійськових — Владислава та Інну Грищенків з позивними «Буча» та «Пума». Їх підозрюють у замаху на вбивство чоловіка у Косові.

«Це дивна поведінка для людини, яка причетна до такого резонансного вбивства, і для людини, яка знає, що слідство продовжує працювати в якомусь напрямку», — додала Мусаєва.

Головна редакторка висловила сподівання, що очільник МВС Аваков розуміє особисту відповідальність, коли повідомляє про підозрюваних у справі про вбивство Шеремета.

«Коли міністр внутрішніх справ звітує на брифінгу та називає прізвища підозрюваних, які є публічними людьми з якоюсь репутацією, він має розуміти частину своєї відповідальності. Уявляєте, якщо це все виявиться неправдою, який це буде удар по людині, яка дійсно лікувала дітей та нічим таким не займалась?», — сказала журналістка.

Вона додала, що відновити довіру до правоохоронних органів буде складно, якщо оприлюднені факти у справі Шеремета виявляться неправдою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: