fbpx
Сьогодні
13:14 13 Гру 2019

В Україні розпочав роботу електронний кабінет забудовника, - Гончарук

Фото facebook.com/PMHoncharuk

Запуск електронного кабінету забудовника є лише першим кроком на шляху боротьби з корупцією в будівельній сфері, до грудня 2020 року має запрацювати електронна система, в якій буде зафіксовано всі процеси в будівельній сфері в Україні.

"Будівництво – це традиційно одна з найкорупційніших сфер. Усі ці п'ять доларів за метр тощо – все це добре відомо. Тому боротьба з корупцією у сфері будівництва є одним з найважливіших завдань. І саме тому презентація цього продукту, що є першим серйозним кроком у боротьбі з корупцією, дуже важлива", – сказав прем'єр-міністр Олексій Гончарук на презентації електронної державної послуги кабінет забудовника у п'ятницю.

Він зазначив, що на початку система працюватиме для найменш ризикових об'єктів будівництва (СС1), але частка яких перевищує 80% ринку.

Інформація в е-кабінеті буде перевірятися автоматично, у тому числі – щодо права власності на ділянку та її цільове призначення, параметрів відповідності об'єкту до СС1: квадратура, кількість поверхів тощо.

За словами Міністра розвитку громад та територій Альони Бабак, вже зареєстровано Наказ, який регламентує роботу електронного кабінету. Усі, хто будуть користуватися послугами, отримають інформацію про те, що і як їм робити.

"Людям, які хочуть будувати, більше не потрібно проходити через бюрократичні кола", – резюмувала Міністр і додала, що онлайн-сервіс доступний на порталі ДАБІ за лінком: https://e-dabi.gov.ua/, через вхід до особистого кабінету.

За словами прем'єра, у найближчі декілька місяців система має запрацювати і для інших об'єктів. "Є указ президента, де нам доручено, щоб до грудня місяця наступного року запрацювала велика електронна система, яка оцифровуватиме взагалі всі процеси, які відбуваються в будівництві", – зазначив Гончарук.

Нагадаємо, що в Україні вперше всі держоб'єкти нанесені на одну карту.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: