fbpx
Сьогодні
12:38 13 Гру 2019

Пєсков щодо модернізації Мінських угод: У цьому разі треба запитувати не Кремль

Документ нормандського саміту в Парижі зафіксував відданість усіх його учасників виконанню Мінських угод, якщо Київ уже встиг переглянути свої підходи, це стане предметом тривалого вивчення іншими учасниками "четвірки", заявили в Кремлі.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у п'ятницю прокоментував журналістам висловлювання з Києва про необхідність оновити Мінські угоди відповідно до реалій сьогодення.

"Хочу подумки повернути всіх у Париж і нагадати документ, який погодили учасники саміту і який можна і треба вважати успіхом. У погоджених підсумках паризького саміту в другому параграфі преамбули йдеться, що Мінські угоди продовжують бути основою роботи "нормандського формату", держави-учасниці якого віддані їх повному виконанню", – нагадав представник Кремля.

"Якщо після понеділка відбулася якась зміна позицій Києва, то це питання, яке доведеться довго і напружено аналізувати всім іншим трьом учасникам "нормандського формату", – заявив Пєсков.

На запитання, за яких умов Кремль погодиться на додаткові переговори з питання модернізації Мінських домовленостей, прес-секретар президента РФ наголосив, що "в цьому разі треба запитувати не Кремль". "Тут потрібна обопільна воля сторін конфлікту, якими є Київ і самопроголошені республіки. Під мінським комплексом заходів стоїть підпис представників самопроголошених республік", – сказав Пєсков.

У зв'язку з цим він наголосив: "Відповідно, говорити про будь-які новації, не довідуючись про точку зору і позицію представників самопроголошених республік, можна, але це малоперспективно".

Нагадаємо, що Зеленський анонсував зміни у Мінських угодах.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: