fbpx
Сьогодні
12:05 13 Гру 2019

Президент пропонує виділити 2 млрд грн на Фонд розвитку підприємництва у 2020 році

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт зі змінами до бюджету на 2020 рік, у якому пропонує додати 2 мільярди гривень до доходів бюджету, які мають спрямуватися на Фонд розвитку підприємництва.

Відповідний законопроєкт з'явився на сайті Верховної Ради.

"Зокрема, передбачається збільшити надходження до спеціального фонду державного бюджету за рахунок коштів від дострокового погашення векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на 2,0 млрд грн та спрямувати їх у відповідних обсягах на нову бюджетну програму "Фонд розвитку підприємництва".

Метою створення Фонду розвитку підприємництва у законопроєкті називають стимулювання виробництва, експорту, імпортозаміщення, а також розвитку високотехнологічного виробництва, енергоефективності та запровадження інновацій.

Профінансувати Фонд розвитку підприємництва планують з виплат Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який має достроково погасити векселі Міністерства фінансів.

"У 2020 році в разі додаткових надходжень коштів від дострокового погашення векселів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб їх можна буде спрямувати на розвиток підприємництва у відповідних обсягах", — йдеться у пояснювальній записці.

Зеленський сподівається, що створення Фонду розвитку підприємництва стимулюватиме створення нових робочих місць та повернення трудових мігрантів назад до України.

Нагадаємо, що Зеленський анонсував "цікаву" стратегію підвищення пенсій для українців за віком.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: