fbpx
Сьогодні
19:15 13 Гру 2019

Підозрювана у справі Шеремета: Я не знаю, як закінчиться моє життя, але вчора закінчили мою кар'єру

Фото Reuters

Волонтерка Юлія Кузьменко, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, не визнає своєї причетності та заявляє, що результати експертиз – хибні.

Про це вона наголосила на суді, передає Еспресо.TV.

"Вчорашній день, напевно, почався звичайно. Я була на роботі, у мене було 3 дитини в операційній. Найнеприємніше – це зараз постфактум розуміти, що коли я ще перебувала в операційній, в цей момент уже готувався брифінг. Я вже стала вбивцею", – сказала Кузьменко.

Вона зазначила, що про Шеремета вперше почула у день його вбивства.

"Я сиділа на роботі, відкрила фейсбук, прочитала, що вбили Шеремета. Я тоді ще полізла читати, хто це. Я не знаю, як закінчиться моє життя, але вчора закінчили мою кар'єру. У мене тисячі пацієнтів… Що повинні думати батьки дітей, яких я оперувала, що хірург був вбивця? Кому вони віддавали своїх дітей?"- додала вона.

Також волонтерка розкритикувала експертизи, за якими, нібито, слідчі встановили її причетність до справи.

"Навіть в 19 столітті система антропометрії складалася з дуже багатьох показників", – наголосила Кузьменко.

Вона додала, що її опис та опис вбивці склали і співставили за нечіткими записами відеокамер.

Коментуючи іншу експертизу, яка порівняла ходу Кузьменко та вбивці на записах, підозрювана сказала, що хода може змінюватись, якщо людина несе щось важке.

На думку Кузьменко, вибухівка МОН-50, яку несла вбивця Шеремета, важить близько 5 кілограм. Тому, на думку підозрюваної, неправильно було порівнювати ходу вбивці з кадрами, де Кузьменко не несла тяжких сумок.

Водночас, волонтерка каже, що в день убивства була на роботі. Хоча того дня вона виклала у facebook фото, написавши у коментарях, що перебуває у відпустці.

Волонтер и врач Юлия Кузьменко

До цього в національній поліції назвали п'ятьох підозрюваних у справі щодо вбивства Шеремета.

Експертний аналіз фахівця з Британії підтвердив, що вбивці Шеремета – це Антоненко та Кузьменко.

А генеральний прокурор України Руслан Рябошапка наголосив, що у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета правоохоронці встановили тільки виконавців і потрібно також з'ясувати, хто був замовником злочину.

Раніше Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Пізніше стало відомо, що волонтерка Кузьменко мала спільних друзів та контакти з ймовірним вбивцею Шеремета.

Нагадаємо, що двох колишніх добровольців Владислава та Ірину Грищенків затримали за підозрою у підготовці вибуху і можуть пов'язати зі вбивством журналіста Павла Шеремета у 2016 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: