fbpx
Сьогодні
21:56 13 Гру 2019

Brexit буде. У Британії впевнено перемогла Консервативна партія Джонсона

У Великій Британії завершився підрахунок голосів на всіх виборчих округах.

Згідно з результатами підрахунків, переможцем парламентських виборів стала Консервативна партія на чолі з прем'єр-міністром Борисом Джонсоном, передає ВВС.

Так, у Палаті громад (нижній палаті парламенту) консерватори отримали 365 місць з 650. Це на 47 мандатів більше, ніж на партія отримала на попередніх виборах, які відбулися в 2017 році.

Вказано, що це найкращий результат Консервативної партії з 1987 року, коли вона перемогла на виборах під керівництвом Маргарет Тетчер. Тепер консерватори зможуть сформувати більшість у парламенті та ухвалити угоду щодо виходу із Європейського союзу. Для ухвалення відповідного рішення необхідно буде 326 голосів.

Друге місце на виборах дісталася Лейбористській партії, яка отримала 203 місьця в парламенті. Це на 59 місць менше, ніж лейбористи отримали на попередніх виборах. Для Лейбористської партії це найгірший результат з 1935 року.

На третьому місці опинилася Шотландська національна партія, яка отримала 48 місць, що на 13 місць більше у порівнянні з минулими виборами. Четвертими стали Ліберальні демократи із 11 мандатами, що на одне місце менше, ніж минулий раз.

Ще 23 місця в парламенті розподілилися між невеликими партіями. Євроскептична партія "Brexit" до парламенту не потрапила. Явка на виборах склала 67,5%, що на 1,5% нижче, ніж на виборах 2017 року.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: