fbpx
Сьогодні
12:54 13 Гру 2019

Антимонопольний комітет зобов'язав Кабмін скасувати пільги для аеропорту Бориспіль

Антимонопольний комітет України ухвалив рішення скасувати пільги та інші переваги, які Міністерство інфраструктури України надало міжнародному аеропорту Бориспіль.

Відповідні обов'язкові для розгляду рекомендації Антимонопольний комітет ухвалив під час свого засідання, йдеться у повідомленні відомства.

"Отже, ретельно проаналізувавши ситуацію, що склалась на ринку авіаційних перевезень, комітет зобов'язав Мінінфраструктури внести зміни до наказу від 04.06.2019 № 415, усунувши дискримінаційні умови щодо надання окремим суб'єктам господарювання пільг чи інших переваг, які ставлять їх у привілейоване становище стосовно конкурентів", — повідомили у Мінінфраструктури.

Зокрема, мова йде про пільги для аеропорту Бориспіль у вигляді вдвічі нижчої ставки за аеронавігаційне обслуговування на підході та у самому аеродромі.

В Антимонопольному комітеті вважають, що така практика несе шкоду для конкуренції між українськими аеропортами.

Антимонопольний комітет порушив справу проти Міністерства інфраструктури України. Підставою стало звернення аеропортів України щодо надання Мінінфраструктури особливих умов для аеропорту Бориспіль.

Нагадаємо, що "Бориспіль" добудував нову зону вильоту в терміналі D.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: