fbpx
Сьогодні
15:05 12 Гру 2019

Зеленський: Національна ідея для українців - об'єднатися і зробити неможливе, стати країною з найшвидшим темпом позитивних змін

Президент України Володимир Зеленський вважає, що національна ідея для українців полягає в тому, щоб спільно стати однією з країн у світі, які найбільш динамічно розвиваються.

"Вступаючи на посаду президента, я говорив про те, що наша національна ідея – об'єднавшись, зробити неможливе. Тільки це дасть змогу вийти на глобальний рівень і розмовляти з усім світом на рівних", – написав він у своїй статті "Вперед і вгору", яку буде опубліковано у спецвипуску журналу "Новое время" від 12 грудня.

Зеленський зазначив, що Україна не може претендувати на глобальне лідерство в розмірах території, військової могутності та обсягах добування корисних копалин, їй "прямо зараз не світить" лідерство у технологіях і промисловий потенціал.

"Але ми точно можемо стати країною світу, яка динамічно розвивається. Країною з найшвидшим темпом позитивних змін – не тільки в економіці, але й у всіх сферах життя. Можемо довести, що неможливе можливо. Довести це друзям, ворогам, але насамперед – самим собі", – переконаний він.

Зеленський окреслив п'ять складових формули майбутнього для України: досягнення миру, ефективні інститути та прозорі правила гри, інвестиції, нова інфраструктура та народовладдя, й обіцяє, що за всіма цими напрямами темп змін у 2020 році тільки наростатиме.

"Формула майбутнього для України передбачає п'ять складових. І перша з них – звісно, мир. Без миру жодного розвитку бути не може. Тому ми не тягнутимемо час, не очікуватимемо, доки мирне вирішення впаде нам із небес, доки його принесуть нам на блюдечку зарубіжні партнери. Ми хочемо миру на наших умовах".

Президент зазначив, що Україні також потрібні ефективні інститути та прозорі правила гри, обов'язкові для всіх. "Перемога над корупцією і справедливі суди, рівність усіх перед законом і ліквідація привілеїв для обраних. Безумовний захист прав власності й жорсткі рамки повноважень, в які буде поставлено будь-якого чиновника – від президента до сільського старости", – заявив він.

За його словами, Україні конче необхідні інвестиції, для чого слід прибрати непрохідні бар'єри і непотрібні регуляції, які гальмують розвиток бізнесу, побудувати податкову систему, здатну стимулювати ініціативу, створити прозорі ринки, які не матимуть впливу "корупціонери і рейдери".

Зеленський звернув увагу на важливість якісно нової інфраструктури, причому не тільки доріг, але медичної та освітньої, цифрової та енергетичної, фінансової та комунальної інфраструктури.

Глава держави також вважає за необхідне забезпечити в Україні не декларативне, а реальне народовладдя, щоб люди могли впливати на рішення влади від рівня громади до президента.

Нагадаємо, що під Офісом президента з'явиться безкоштовна ковзанка.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: