В Україні сьогодні відзначають День Сухопутних військ: 5 цікавих фактів

У четвер, 12 грудня, в Україні відзначають День Сухопутних військ.

5 цікавих фактів до дня Сухопутних військ ЗС України:

1. У 2015 році  у зв'язку із збройною агресією Російської Федерації розпочалася нова реформа Збройних Сил – територію України було вирішено поділити на 4 військово-сухопутні зони: оперативні командування: "Північ", "Південь", "Захід", "Схід".

2. Сухопутні війська – найчисленніший самостійний вид українського війська, головний носій бойової могутності ЗСУ, що складає близько 60%  Збройних Сил України.

3. Українські Сухопутні Війська беруть участь у миротворчій діяльності з 1992 року. Станом на 2019 рік Сухопутні війська приймають участь у двох миротворчих місіях: Національний контингент в Косово під егідою НАТО та в Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго загальною кількістю близько 300 військовослужбовців.

4. До складу Сухопутних входять  механізовані і танкові війська, ракетні війська та артилерія, армійська авіація, війська протиповітряної оборони Сухопутних військ, спеціальні війська, військові частини тилу та озброєння, військові частини територіальної оборони.

5. Всього в Сухопутних військах  11 506 жінок військовослужбовців, із них – 1156 офіцерів.

Президент України Володимир Зеленський у соціальних мережах привітав з Днем Сухопутних військ.

"Вітаю воїнів і ветеранів Сухопутних військ України з професійним святом!

Щоденно ви дивитеся в очі ворога, виконуючи бойові завдання на так званому нулі та демонструючи постійну готовність до найскладнішої роботи.

Ваш славетний вид Збройних сил стійко стримує російську агресію на сході України, показує високий бойовий вишкіл і непереможний характер.

Впевнений, що ваше гасло «За Україну! За її волю!» викарбуване у ваших серцях, а отже, немає такої сили, яка могла б зламати ваш дух.

Нехай Господь оберігає вас і захищає!
Повертайтеся живими!
Слава Сухопутним військам України!
Слава Україні!"

За словами командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка, цей вид військ складає майже половину ЗСУ і відіграє вирішальну роль у захисті України.

Привітання командувача ОС зі святом оприлюднив пресцентр штабу ООС.

"Сухопутні війська є головним носієм бойової могутності незалежної Української держави. За своїм призначенням та обсягом покладених на них завдань вони відіграють вирішальну роль у захисті Батьківщини, як у мирний, так і воєнний час. За чисельністю вони складають майже половину Збройних сил України", – зазначив Володимир Кравченко.

День Сухопутних військ – це свято сильних і мужніх людей, справжніх патріотів своєї країни, наголосив командувач ОС.

Свіжі дописи

  • Новини

Міністр оборони Косова розкрив деталі пакета військової допомоги Україні

Україна отримає від частково визнаного Косова боєприпаси до мінометів 120-мм, 60-мм і 81-мм калібрів. Про… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

На Буковині під житло для переселенців переоблаштують понад сотню будівель

Більше 100 будівель комунальної власності та незавершеного будівництва, які можна переобладнати під житло для внутрішньо… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Виступ України на Євробаченні-2024: де і коли можна подивитися перший півфінал

7 травня у шведському Мальме відбудеться перший півфінал "Євробачення-2024", де 15 учасників будуть змагатися за… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Наразі в армії є 12 тисяч вакансій: у Міноборони назвали найбільш затребувані

Уповноважений Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець повідомив, що центрах рекрутингу до української армії… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: “Укроборонпром” масштабує виробництво 60-мм мінометних мін

Підприємства АТ "Українська оборонна промисловість" поступово переходять до виготовлення 60-мм мінометних мін. Про це розповів… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024
  • Новини

Цьогоріч в магістратуру та аспірантуру очікується до 90 тисяч вступників, – МОН

У Міністерстві освіти та науки розраховують, що на вступні іспити в магістратуру та аспірантуру цьогоріч… Читати більше

Tuesday May 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.