fbpx
Сьогодні
19:32 12 Гру 2019

Справа Шеремета: адвокат підозрюваних оцінив дії поліції

Адвокат одного із затриманих у справі про вбивство Павла Шеремета Владислава Грищенка Віталій Ковальчук заявляє про порушення прав його підзахисних, але допустив, що на записі слідчих "ймовірно голос клієнта".

Про це передає УП.

"Важко коментувати це шоу. Повна зневага з боку МВС до прав осіб, що фігурували на записах. Абсурдні коментарі ведучого, позбавлені логіки. Якість не всіх записів дозволяє їх коментувати, але на частині з них ймовірно голос клієнта", – каже адвокат.

Він заявив, що має ознайомитись із записами безпосередньо.

Він додав, що захист наполягатиме на проведенні відповідних експертиз.

До цього в національній поліції назвали п'ятьох підозрюваних у справі щодо вбивства Шеремета.

Експертний аналіз фахівця з Британії підтвердив, що вбивці Шеремета – це Антоненко та Кузьменко.

А генеральний прокурор України Руслан Рябошапка наголосив, що у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета правоохоронці встановили тільки виконавців і потрібно також з'ясувати, хто був замовником злочину.

Раніше Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Пізніше стало відомо, що волонтерка Кузьменко мала спільних друзів та контакти з ймовірним вбивцею Шеремета.

Нагадаємо, що двох колишніх добровольців Владислава та Ірину Грищенків затримали за підозрою у підготовці вибуху і можуть пов'язати зі вбивством журналіста Павла Шеремета у 2016 році.

Владислава Грищенка із позивним "Буча" затримали 24 вересня, його дружину "Пуму" – 5 листопада. Обох суд взяв під варту на час розслідування.

Подружжя АТОвців підозрюють у замаху на вбивство та незаконному поводженні зі зброєю. Справу, в якій вони фігурують, відкрили у липні 2018 року.

За версією слідства, Грищенкам та їхньому знайомому, теж АТОвцю, Івану Вакуленку, замовили вбивство жителя Івано-Франківської області.

Вони нібито зробили вибухівку та 13 липня 2018 року прикріпили її до автівки жертви у місті Косові. Однак вибух не відбувся, а постраждалий чоловік сам помітив вибуховий пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: