fbpx
Сьогодні
14:36 12 Гру 2019

Під Офісом Денісової відбулась акція з вимогою покарати винних у вбивстві Мирошниченка

Фото: hromadske

Під будівлю Уповноваженої з прав людини Людмили Денісової вранці 12 грудня прийшли близько 15 людей з вимогою покарати вбивць українського активіста організації "Бахмут український" Артема Мирошниченка. 

Як повідомляє hromadske, люди зібралися під будівлею з плакатами "Вимагаю покарати вбивць" та "Артем Мирошниченко загинув за українську мову".

До активістів вийшов представник секретаріату омбудсменки Ігор Мазур, який пообіцяв взяти це питання "під особистий контроль".

29 листопада ввечері у Бахмуті напали на активіста і волонтера Артема Мирошниченка. Поліція встановила, що нападників було двоє. Одному 16 років, раніше несудимий, а другому — 17, судимий за пограбування у 2018 році.

За даними поліції, 16-річний "безпричинно" напав на Артема, побив і кинув головою об плиту. Інший просто спостерігав. Обоє нападників були п'яні.

Активіст помер 6 грудня, за кілька днів його поховали у Бахмуті.

За словами керівниці Центру інформації з прав людини Тетянчи Печончик, брат Артема Сергій Мирошниченко не вірить, що це був випадковий напад, і вважає, що на його брата напали через проукраїнську позицію.

Згодом Донецький апеляційний суд Бахмута взяв під варту Миколу Барабаша, якого підозрюють у вбивстві волонтера Артема Мирошниченка. Він чекатиме на суд у Бахмутській установі виконання покарань №6.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: