fbpx
Сьогодні
09:39 11 Гру 2019

У "Слузі народу" прокоментували ініціативу Бужанського щодо скасування закону про мову

Не кожен зареєстрований у Верховній Раді законопроект депутата з фракції "Слуга народу" представляє позицію фракції.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко, коментуючи ініціативу скасування закону про державну мову.

"Наш колега Максим Бужанський каже, що вніс до Ради законопроект про визнання недійсним закону про мову… Народні депутати вправі реєструвати будь-які законопроекти. У парламенті на це немає цензури. Але не кожен законопроект, зареєстрований депутатом від "Слуги народу", є позицією фракції", – написав Ткаченко у Facebook.

Він наголосив, що депутати не бачили тексту законопроекту і його ще немає на сайті Верховної Ради.

Ткаченко зазначив, що не підтримує "поспіх колеги в цьому чутливому питанні", і нагадав, що законопроект має бути розглянуто на профільному комітеті, який він очолює.

Голова комітету також зазначив, що висновки Комісії за демократію через право Ради Європи (Венеціанська комісія) стануть предметом розгляду не лише комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики. "Офіційні висновки Венеціанської комісії щодо закону про мову будуть розглядатися разом з міністром культури, молоді та спорту, з уповноваженим із захисту державної мови, і це питання буде виключно в юридичній площині. І спочатку ми, в нашому комітеті збираємось зайнятися цими висновками", – сказав він.

Ткаченко наголосив, що позиція президента України та партії "Слуга народу" полягає в тому, що "мова більше ніколи не буде питанням, яке розділяє Україну".

Нагадаємо: Бужанський заявив, що подав в Раду законопроект про скасування мовного закону.

Також мовний омбудсмен заявила, що "українська мова має стати фактором об'єднання, а не розколу в суспільстві".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: