fbpx
Сьогодні
09:55 11 Гру 2019

Швидкі дострокові вибори в Донецькій і Луганській областях неможливі, - "Голос"

Фото "Українська правда"

Проведення дострокових місцевих виборів в Донецькій і Луганській областях неможливе, для забезпечення чесного виборчого процесу необхідний час після деокупації і реінтеграції територій.

Про це заявила народний депутат України з фракції "Голос" у Верховній Раді Юлія Клименко.

"Шостий рік люди на окупованих територіях знаходяться в умовах промивання мізків російською пропагандою. Як ми збираємося робити там вибори? Як там будуть там висуватися українські політичні сили, якщо там, власне кажучи, немає українського політичного порядку денного? Тому повинен пройти якийсь час", – повідомила прес-служба партії.

Клименко зазначила, що спочатку потрібно повністю мовою оригіналу прочитати підписане комюніке, а не надані витяги. За її словами, в середу на комітеті Ради депутати розглядатимуть питання імплементації "формули Штайнмаєра" в частині виборів до встановлення контролю над кордоном.

"Аспект безпеки повинен йти першим: звільнення територій, контроль над кордоном. Проходить якийсь період, 3-5 років, і тільки після цього ми проводимо вибори", – йдеться в повідомленні.

Нардеп назвала "фейковими" ті вибори, які можуть відбутися.

"Все, що буде відбуватися без цього, – це фейк. Це той план Путіна, заради якого він і окупував ці території", – підкреслила вона.

Раніше, представники "Голосу" назвали головну проблему нормандської зустрічі.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: