fbpx
Сьогодні
15:11 11 Гру 2019

Діджиталізація продовжується: уряд запускає тестування додатку "Дія"

Українська влада запускає у бета-режимі мобільний додаток "Дія", першими стануть доступні електронні водійські права й цифровий технічний паспорт на авто.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на брифінгу після засідання Кабміну, Міністерство цифрової трансформації України.

Мінцифри: "16 грудня ми нарешті запускаємо бета-версію мобільного застосунку "Дія"! А сьогодні починається набір тестувальників, що триватиме 5 днів – до моменту запуску.

Перша версія додатку стане у нагоді водіям. Усі, хто долучаться до тестування, першими матимуть можливість завантажити у свій смартфон водійські права й техпаспорт.

Подати заявку на участь у бета-тестуванні та дізнатись про деталі можна тут: https://team.diia.gov.ua/. Але радимо не зволікати: у першій хвилі тестування зможуть взяти участь лише 20 000 українців".

Федоров: "Ми дуже раді розповісти вам новину: сьогодні ми запускаємо першу чергу бета-тестувальників нашого додатку "Дія", який власне є державою у смартфоні. Це наш такий перший крок.

І перші послуги, які будуть у цьому додатку, – це можливість використовувати електронні водійські посвідчення та електронний технічний паспорт – вже реально, офф-лайн, у житті за допомогою додатку.

Також буде можливість через месенджери спілкуватися з державою, задавати питання, отримувати більш сучасними засобами (відповіді).

Це – перший крок. Ми паралельно працюємо над наступними послугами – електронними документами. Використання таких документів дозволить отримати нам мільйони користувачів серед українців – і українці відчують масштабно перші етапи трансформації".

Федоров наголосив, що цей додаток розробили за кілька місяців, хоча до того не могли розробити його років двадцять.

Допомогла розробити цей додаток компанія EPAM. За словами Федорова, це вперше українські компанії такого масштабу готові допомагати владі.

"Ми витратили 0 державного бюджету і скоро отримаємо на баланс за 1 гривню цей додаток", – похвалився міністр.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: