fbpx
Сьогодні
21:04 10 Гру 2019

В Укрзалізниці показали, як виглядатиме вокзал Києва після реконструкції

Укрзалізниця планує реконструювати Центральний залізничний вокзал Києва з його привокзальними площами, передати частину площ в оренду бізнесу та відкрити на базі вокзалу торговельно-розважальний центр.

Про це повідомив голова правління Укрзалізниці Євген Кравцов у Facebook.

"Сучасний, зручний, без хаотично запаркованих автомобілів та стихійної торгівлі. Саме таким я бачу Центральний залізничний вокзал у Києві.

вокзал після реконструкції

Почати реконструкцію Центрального вокзалу Києва планують зсередини.

"Уже в найближчі декілька місяців плануємо через систему Prozorro, максимально відкрито, обрати партнера, який візьме в оренду торговельні площі на Центральному, Південному вокзалі та конкурсі (понад 10 тисяч квадратних метрів)", – повідомив Кравцов.

вокзал після реконструкції

За його словами, ті торговельні точки, які заважають пересуванню пасажирів чи псують інтер'єр вокзалу – демонтують. Натомість зведуть нові, більш комерційно вигідні.

"За нашими підрахунками, на облаштування нових торговельних місць, потенційний орендар витратить близько 70 млн грн", – повідомив Кравцов, додавши, що таким чином після проведення реконструкції вокзалу Києва з середини доходи від оренди мають зрости у 7 разів.

вокзал після реконструкції

"Наразі ж з початку 2019 року вокзал завдав компанії більше 87 млн грн збитків. Чому не робили цього раніше: бо в нас були зв'язані руки політичною бюрократією. Отримали дозвіл – готові до роботи", – додав очільник Укрзалізниці.

вокзал після реконструкції

Наступними етапами реконструкції Центрального вокзалу Києві має стати облаштування прилеглих площ. Згодом на базі вокзалу має з'явитися торговельно-розважальний центр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: