fbpx
Сьогодні
13:34 10 Гру 2019

Представники "Голосу" назвали головну проблему нормандської зустрічі

Партія "Голос" заявляє, що головною проблемою "нормандської зустрічі" є те, що Україна і Росія не зсунулися в своїх точках зору, а Мінські угоди – шлях в нікуди.

Про це розповів голова фракції Сергій Рахманін у Facebook та лідер "Голосу" Святослав Вакарчук у Twitter.

Рахманін: "Те, що ми зараз почули, вкотре доводить, що Мінські угоди – це шлях в нікуди. Бо, якщо ви слухали Володимира Зеленського і Володимира Путіна, могло скластися враження, що вони були на різних заходах.

Це означає, що точки зору — абсолютно непримиренні. Україна і Росія не зсунулися в своїх точках зору. Вони можуть зустрічатися ще в квітні, в жовтні, ще багато разів, але ні до чого по Мінських угодах вони не прийдуть".

Вакарчук: "Ми всі озвучили президенту червоні лінії. Він озвучив їх на прес-конференції. Путін не звернув на них жодної уваги. Це – сухий залишок Норманді.

Добре, що домовились про обмін заручників. І про припинення вогню. Це єдине, що зараз матиме значення. Подивимось, як ці домовленості будуть виконані".

Рахманін додав, що будь-яка пропозиція, яка надходить від Путіна, є небезпечною сама по собі.

За його словами, Путін не дарма наполягає на тому, щоби подальший шлях розв'язання конфлікту на Сході України відбувався саме за Мінськими угодами і саме спираючись на закон про особливий статус.

Рахманін також відзначив, що фракція "Голосу" голосуватиме проти продовження дії цього закону, бо він є небезпечним з трьох причин: 1) напряму суперечить Конституції, оскільки надає окремим територіям особливий статус де-факто і де-юре, 2) коли б не відбувалися вибори в ОРДЛО, вони не матимуть жодного сенсу, поки Україна не встановить контроль над кордоном, 3) цей закон ніяк не пов'язаний із санкціями щодо Росії.

На думку голови фракції "Голос", перше, з чого мала би починати Україна, щоб убезпечити себе від ескалації бойових дій, – домовлятися про режим повного тривалого припинення вогню, і тільки після цього говорити про решту речей.

Він також додав, що Україна мала би зосереджуватись на безпековому форматі, а не на обіцянках провести вибори, які за чинним українським законодавством там провести неможливо.

Нагадаємо, що Аваков розповів, як у Суркова на нормандській зустрічі здали нерви.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: