fbpx
Сьогодні
09:27 10 Гру 2019

До питання відновлення Україною повного контролю над державним кордоном сторони повернуться на наступній зустрічі "Нормандської четвірки"

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що на переговорах лідерів "Нормандської четвірки" в Парижі порушував питання необхідності відновлення Україною повного контролю над державним кордоном на сході, і до нього повернуться на наступній зустрічі у Нормандському форматі.

"У нас з президентом Російської Федерації абсолютно різний погляд щодо передачі кордону і щодо того, коли це можливо", – повідомив Володимир Зеленський під час зустрічі зі ЗМІ за результатами переговорів в Парижі.

За його словами, російська сторона наполягає на тому, що, згідно з Мінськими домовленостями, які були підписані попереднім президентом України, передача кордону під контроль України має відбутися після виборів.

"Сьогодні я наполягав на необхідності відновлення Україною повного контролю над державним кордоном. Впевнений, ми повернемося до вирішення цього питання на наступній зустрічі в Нормандському форматі через чотири місяці", – додав президент України.

Глава держави висловив сподівання, що в цьому питанні вдасться знайти вихід.

Також Зеленський зазначив, що під час зустрічі він наголошував на необхідності виведення всіх іноземних збройних формувань, військової техніки та роззброєнні незаконних військових формувань в окремих районах Донецької та Луганської областей.

"Я підкреслив, що проведення місцевих виборів у ОРДЛО можливе виключно відповідно до законодавства України та стандартів ОБСЄ на основі Копенгагенських критеріїв", – сказав глава держави.

Що ж до питання проведення місцевих виборів на непідконтрольних територіях Донбасу, то, за словами президента, його продовжать обговорювати на рівні Тристоронньої контактної групи у Мінську. "Я думаю, що через чотири місяці на зустрічі будуть якісь варіанти", – зазначив він.

"Два найскладніші питання, які в нас сьогодні були, – це вибори та кордон", – резюмував Володимир Зеленський.

Раніше повідомлялося, що Зеленський і Путін не домовились про кордон.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: