fbpx
Сьогодні
10:23 10 Гру 2019

Аваков прокоментував питання контролю над кордоном України

Українська поліція зайде на окуповані території Донецької та Луганської області, коли їх залишать незаконні збройні формування, і готова патрулювати з "представниками територіальних громад".

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков дав коментарі Hromadske на полях саміту "нормандської четвірки" у Парижі.

Він сказав: "Це дуже важкий перехідний період, він триватиме пів року або й рік, але ми готові пройти. Але це буде потім, коли усі зі всім погодяться, а поки ми бачимо, що Путін не готовий повернути нам кордон".

На уточнювальне запитання, чи йдеться про спільне патрулювання з так званою "народною міліцією", яка зараз має контроль на окупованих територіях, Аваков відповів: "Я ж вам сказав —  (з представниками – ред.) територіальних громад".

Голова МВС також припустив, що Україна може погодитися на компроміс щодо контролю над кордоном і отримати його "не за місяць до місцевих виборів, а, наприклад, за 2 дні".

Київ наполягає, що вибори на Донбасі можуть відбутися лише після повернення контролю над східним кордоном України й після роззброєння бойовиків, а Росія наполягає на дострокових виборах до повернення контролю над кордоном.

Нагадаємо, що до питання відновлення Україною повного контролю над державним кордоном сторони повернуться на наступній зустрічі "Нормандської четвірки".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: