fbpx
Сьогодні
12:12 09 Гру 2019

Втрати економіки України від агресії РФ становлять від $50 млрд до $150 млрд, - Милованов

Міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов оприлюднив статистику про втрати української економіки від агресії Російської Федерації.

"Прямі втрати у 2014-2015 роках становили 15-20% ВВП. За оцінками, загальні втрати становлять від $50 до $150 млрд (наприклад, Андерс Аслунд (аналітик Atlantic Council) дає оцінку близько $100 млрд)", – написав Милованов на своїй сторінці в Facebook.

Він також повідомив, що оцінка залишкової вартості об'єктів нерухомого держмайна на непідконтрольних українському уряду територіях – Крим та окремі райони Донбасу – становить близько 85 млрд грн.

"Більш детально:

– на території АР Крим та м. Севастополя зареєстровано 57,7* тис. об'єктів нерухомого державного майна залишковою вартістю 46 млрд. грн.

– на території Донецької області – майже 120* тис. об'єктів нерухомого державного майна залишковою вартістю 33 млрд. грн.;

– на території Луганської області – майже 70* тис. об'єктів нерухомого державного майна залишковою вартістю 23 млрд. грн.

За оцінками Фонду державного майна близько 70 % державних активів на території Донецької та Луганської областей розташовані на непідконтрольних територіях".

Також Милованов написав, що підтримує президента України на Нормандському форматі і закликає всіх підтримувати його.

Нагадаємо, що в уряді анонсували електронні аукціони щодо прав на користування надрами України.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: