fbpx
Сьогодні
16:08 09 Гру 2019

В РФ засудили українського ексміністра до 2 років колонії

Московський міський суд засудив ексдепутата Верховної Ради, ексміністра транспорту України Миколу Рудьковського, якого звинуватили у нападі на російське посольство, до 2 років колонії загального режиму.

Про це повідомляє генпрокуратура РФ.

"Суд засудив Рудьковського до 2 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму".

Вирок ще не вступив в силу. 51-річного Рудьковського засудили в РФ за ч. 2 ст. 360 КК РФ (напад на службові приміщення і транспортні засоби осіб, які користуються міжнародним захистом, вчинене з метою ускладнення міжнародних відносин).

У РФ вважають, що "увечері 14 червня 2014 року Рудьковський, будучи народним депутатом Верховної Ради, спільно з невстановленими особами, з числа активістів українських націоналістичних організацій, взяв участь в нападі на російське посольство, розташоване в Україні в Києві".

У Росії інтерпретували мету нападу, як "ускладнення міжнародних відносин РФ з Україною та іншими державами".

Також там заявляють, що дії Рудьковського та інших осіб, які порушили порядок роботи посольства, заподіяли майнову шкоду МЗС РФ на загальну суму понад 14,8 млн рублів.

Довідка:

Рудьковський був заочно арештований в РФ 26 травня 2016 року у справі про напад на російське посольство в Києві.

28 вересня 2018 року його затримали в Москві і помістили під варту. Адвокати стверджують, що їх підзахисний не переховувався від слідства і нічого не знав про порушення проти нього кримінальної справи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: