fbpx
Сьогодні
11:39 09 Гру 2019

В Кабміні анонсували електронні аукціони щодо прав на користування надрами

Перші електронні аукціони, на яких здійснюватимуть продаж прав на користування надрами, мають відбутися у березні 2020 року.

Про це повідомили у Міністерстві енергетики та захисту довкілля України.

Зазначається, що на електронних торгах виставлять права на користування надрами, які погрупували у "кошики": вуглеводневі надра (нафта та газ), металічні та неметалічні руди.

Зокрема, планується продати право на користування 23 ділянками, на яких буде здійснюватися видобуток нафти на газу. Ці ділянки розміщені у 10 областях України, а їхня загальна площа складає 3500 квадратних кілометрів.

Також держава планує надати у користування компаніям 6 родовищ металічних руд, які розміщені у 5 областях, а також 30 ділянок для видобутку неметалічних руд. Ознайомитися з усіма виставленими на продаж правами на користування надрами потенційні інвестори зможуть за допомогою електронного атласу, який презентували напередодні.

Завантажити атлас можна за посиланням: https://www.dropbox.com/s/4q27hqi6bfna3di/dgs_atlass.pdf?dl=0

Також в уряді анонсували законопроєкт, яким запровадить обов'язкову сплату податків компаніями, які отримали ліцензію на видобуток нафти та газу, але не проводять жодної діяльності з видобутку.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: