fbpx
Сьогодні
10:14 09 Гру 2019

Путін буде дотримуватися на переговорах в Парижі жорсткої позиції

Президент Росії Володимир Путін має намір на зустрічі в "нормандському форматі" 9 грудня жорстко дотримуватися попередніх позицій і домагатися виконання минулих домовленостей щодо Донбасу.

Про це пише "Коммерсант" із посиланням на джерела.

"Джерело "Ъ" у російських держструктурах, яке бере участь в переговорах із Україною щодо врегулювання конфлікту в Донбасі і займається підготовкою до саміту, сказав, що позиція Москви з приводу послідовності виконання мінських угод – жорстка.

"Для них (української сторони) ця зустріч – політичний акт, а для нас – робоча. Якщо в угодах написано, що вибори повинні бути достроковими, значить, їх не можна поєднати з черговими. Ніхто не буде нічого переглядати".

Співрозмовник російської газети впевнений, що намір Києва переглянути, відредагувати чи якось адаптувати мінські угоди, як висловився міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, також не буде реалізовано.

За словами співрозмовника видання, Париж і Берлін не раз говорили про те, що їм немає альтернативи.

Видання також цитує так звану "голову МЗС ДНР" Наталію Ніконорову: "Є очікування, що Зеленському три гаранта виконання угод пояснять, що вони не підлягають ревізії. Що не можна поміняти їхню логіку, суть, черговість пунктів "Комплексу заходів із виконання мінських угод".

Ніконорова зазначила, що угоди "схвалені Радою Безпеки ООН, а лідери, з якими Зеленський зустрінеться, – гаранти". Вона наполягає, що всі пункти "Комплексу заходів …" пов'язані між собою – і "пункти, що стосуються питань безпеки, повинні корелювати з політичними питаннями".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: