fbpx
Сьогодні
17:53 09 Гру 2019

Німеччина дала Росії пораду щодо Донбасу

У питанні демілітаризації Україна пішла назустріч, тепер черга за Москвою, вважає глава МЗС ФРН Хайко Маас. Він нагадав, що поліпшення відносин РФ з Європою багато в чому залежить від ситуації навколо України.

Про це він заявив у інтерв'ю німецькому виданню Deutschlandfunk.

Перед відкриттям саміту в "нормандському форматі" міністр закордонних справ ФРН Хайко Мас закликав Росію піти назустріч Україні в пошуках політичного рішення по Донбасу.

"Президент України Володимир Зеленський зробив явний крок вперед в питанні демілітаризації, тепер ми, очевидно, очікуємо того ж від Росії", – сказав Маас.

Німецький міністр висловив надію на те, що обидві сторони продемонструють готовність зробити рішучі кроки для досягнення міцного миру на Сході України.

Маас зазначив, що Росія повинна бути зацікавленою ​​проявити готовність до миру і в міжнародному плані, оскільки, як пояснив глава МЗС ФРН, відносини між Європою та Росією в значній мірі залежать від того, як буде розвиватися ситуація з врегулюванням конфлікту навколо України.

Нагадаємо, що у Парижі офіційно розпочався саміт "нормандської четвірки". В Єлисейський палац прибули президент України Володимир Зеленський, канцлер Німеччині Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін.

Зокрема, Макрон і Зеленський вже вдвох обговорили Донбас.

Раніше стало відомо, що президент України Володимир Зеленський прибув до Єлисейського палацу в Парижі, де матиме низку двосторонніх перемовин і візьме участь у зустрічі лідерів країн – учасниць Нормандського формату.

Нагадаємо, в Офісі президента розповіли, хто ще прибув до Парижу в складі української делегації.

Нагадаємо, що Зеленський та Путін зустрінуться після публічної частини Нормандії.

Також повідомлялося, що Путін буде дотримуватися на переговорах в Парижі жорсткої позиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: