fbpx
Сьогодні
14:56 09 Гру 2019

Фракція "ОПЗЖ" майже не голосує за законопроєкти щодо безпеки і оборони

"Опозиційна платформа – За життя" під час голосування у Верховній Раді дає найменший відсоток голосів "за" щодо законопроєктів у сфері безпеки та оборони держави.

Такі дані зафіксував громадський рух "ЧЕСНО".

"Найбільший відсоток голосів "за" фракція дала за проекти в рубриці "Двосторонні міжнародні угоди" (ратифікація угод і протоколів з урядами іноземних держав). Найменший показник позитивних голосувань ОПЗЖ продемонструвала щодо проектів законів у сфері безпеки та оборони".

Відзначається, що за три місяці роботи ВР 9-го скликання ОПЗЖ продемонструвала найнижчий показник участі у голосуваннях з-поміж усіх фракцій – 30%.

 

У русі повідомляють, що "Опоплатформа" причетна до ініціювання 92 законопроєктів, з-поміж яких 68 ініціювали винятково представники ОПЗЖ.

З 68 ініціатив до стадії голосування в сесійній залі станом на 1 грудня дійшли лише 3. Один із законопроєктів парламент повернув ініціаторам на доопрацювання, інші два – відхилив.

З 68 ініціатив до стадії голосування в сесійній залі станом на 1 грудня дійшли лише 3. Один із законопроєктів парламент повернув ініціаторам на доопрацювання, інші два – відхилив.

Партія "Опоплатформа" сформувала у Раді другу за розміром фракцію – 44 нардепи. Рух "ЧЕСНО" нарахував в ОПЗЖ 29 фігурантів журналістських антикорупційних розслідувань, 11 кнопкодавів та 8 "гречкосіїв".

Відзначається, що ОПЗЖ у парламенті складається з трьох умовних груп, які гуртуються навколо: 1) Дмитра Фірташа, Сергія Льовочкіна та Юрія Бойка, 2) Віктора Медведчука, 3) Вадима Столара.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: