fbpx
Сьогодні
15:04 08 Гру 2019

В Україні функціонує понад 1000 будинків сімейного типу

В Україні станом на 1 жовтня цього року існує понад тисяча будинків сімейного типу, найбільша кількість будинків функціонує у Дніпропетровській області – 175.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики, пише УНН.

"В Україні станом на 01.10.2019 функціонує 1 140 дитячих будинків сімейного типу (що на 121 більше, ніж у 2017 р., та на 37 більше, ніж у 2018 р.), в яких виховується 7 643 дитини. Найбільше дитячих будинків сімейного типу функціонує у Дніпропетровській області – 175, в них виховується 1 237 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування", – повідомили у міністерстві.

Додамо, відповідно до затвердженої постанови Кабміну №564, будинок сімейного типу – окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менше 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

"Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних. На сьогодні середня кількість дітей-вихованців, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу, становить 7 осіб", – повідомили у міністерстві.

Читайте також статтю: Інтернатам "прощавай": а що замість? Як тепер усиновити чи стати наставником для дитини

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: